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The following clarification pertains to the compliance monitoring for Standard 3g, Ongoing 
Services - reassessments of 1929(b) cases, in the Primary Home Care Program. It is also a 
follow up to Community Care Policy Clarification 99004.  
 
Policy Question 1: 
How does the provider agency comply with Standard 3g measured now that primary home care 
cases, including 1929(b) ones, have open-ended coverage periods? Previously, the provider 
agency had to submit the prior approval material to the regional nurse in time for it to be 
postmarked or date stamped by the department no later than one day after the termination date 
of the current prior approval period.  
 
Policy Response 1:  
The provider agency complies with Standard 3g if the provider agency submits the prior 
approval material within 14 days of the date (item 1) of the Form 2101 the caseworker sends the 
provider agency. This is consistent with Community Care Policy Clarification PHC 99004. Also, 
this is the same time frame required by agency rule 47.2902(b) to request prior approval for a 
PHC client. Item 5620, 1929(b) Clients Needing Prior Approval by the Regional Nurse, will be 
revised to delete agency rule 47.2913(b). The attached Compliance Monitoring Guide on 
Contract Performance Standards for Primary Home Care Services Agencies has been revised 
to include the change to Standard 3g. 
 
If you have any questions about this policy clarification, please contact your contract manager. 
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