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Policy Question 1: 
Are dentures an appropriate item for CBA? 
 
Clarification 1: 
Yes. Dentures may be approved, by the Regional Nurses, as an adaptive aid. 
 
Policy Question 2: 
Should denials/terminations of CBA services due to exceeding the total cost ceiling be sent to 
State Office for approval? 
 
Clarification 2:  
No. 
 
Policy Question 3: 
Can CBA services still be denied if two agencies refuse to accept the client based on licensure 
as stated in CBA provider manual section 3234? 
 
Clarification 3: 
Yes. The provider must cite the specific licensing rules that allows them to refuse to serve the 
client, not just state they cannot meet the client's medical, social or nursing needs. The rule(s) 
could reference not having enough staff, no qualified staff, etc... 
 
Policy Question 4: 
What would be considered as service initiation within 30 days for a CBA case certified where 
the participant basically gets prescriptions through the Medicaid card and only has the annual 
reassessment authorized on the ISP? 
 
Clarification 4:  
The date the Medicaid ID card is generated. 
 
If you have any questions, please contact your regional contact person. 
 
[signature on file] 
 
Becky Beechinor 
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